Industria auto maghiară a atins o etapă istorică prin faptul că, pentru prima dată în țară, va începe producția de serie a unui vehicul pur electric, a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó.

Acesta a anunțat la ceremonia de lansare în producție de serie a noului SUV complet electric, EQB al lui Mercedes, că industria auto trece printr-o reînnoire revoluționară. În acest sens, el a subliniat: țara care poate câștiga competiții internaționale pentru investiții în electromobilitate, „va câștiga viitorul”.

Investiția de aproximativ 50 de miliarde HUF, pentru care statul a oferit sprijin de 15 miliarde HUF, va permite menținerea a 4.400 de locuri de muncă și va crea sute de altele noi. „Sunt mândru că această etapă este interconectată pentru totdeauna cu numele Mercedes-Benz și fabrica din Kecskemét. Ceea ce face acest succes special este că, în ciuda provocărilor pandemiei, am reușit să începem producția de serie așa cum a fost planificat inițial”, a spus Christian Wolff, director general al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație responsabil cu producția și lanțul de aprovizionare al Mercedes-Benz AG, a menționat că „ofensiva electrică” a companiei va continua și că, până la sfârșitul deceniului, marca va fi pregătită pentru o trecere la electricitate în toate segmentele. „Cu producția digitală, flexibilă, eficientă și durabilă, Mercedes-Benz modelează și avansează în mod activ în industria auto.”

În discursul său, Péter Szijjártó a subliniat că industria auto a devenit „coloana vertebrală” a economiei maghiare, astfel încât astăzi sectorul, care are peste 150.000 de angajați, reprezintă 25% din producția industrială totală. El a adăugat că valoarea producției din sector speră să depăşească 10.000 de miliarde HUF în acest an, subliniind în acelaşi timp că sectorul trimite 90% la export și, ca urmare, Ungaria a devenit unul dintre cei mai mari douăzeci de exportatori auto din lume. De asemenea, ţara vecină este al treilea exportator mondial de motoare pe benzină, în timp ce se află pe locul cinci, respectiv al șaselea, în ceea ce privește bateriile electrice și motoarele diesel. Potrivit Mercedes, modelul EQB, pur electric, compact, va fi exportat în toate țările lumii, cu excepția pieței chineze.

Anul trecut, Ungaria a stabilit un record de investiții. Ministrul a subliniat că această investiție va consolida și mai mult cooperarea economică bilaterală cu Germania, care este partenerul comercial numărul unu al Ungariei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut