După plecarea Renault din Rusia, s-a găsit rapid soluţia începerii producţiei de mașini marca Moskvich (care se traduce „Originar din Moscova”). Activitatea în fabrica lăsată în urmă de compania franceză, potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobyanin, ar putea începe din decembrie, relatează Infostart.

Deși Szobyanin a afirmat încă din mai că producția de maşini Moskvich ar putea salva mii de locuri de muncă, fabrica a rămas goală de atunci. Primarul Moscovei a recunoscut, de asemenea, cât de mult s-a prăbușit industria auto rusă de la începutul războiului, dar speră ca, prin sprijinul guvernului, producția mărcii istorice să poată începe încă din decembrie.

Producătorul Moskvich a raportat că speră să producă 600 de mașini în acest an, din care 200 vor fi electrice, în timp ce anul viitor vor putea fi produse până la 50.000 de mașini. Potrivit declarației fabricii, toată expertiza necesară este disponibilă pentru a face din Moscova centrul producției de mașini electrice.

Primăria Moscovei și Kamaz au convenit să investească 5 miliarde de ruble (82 milioane EUR) în uzina Moskvitch. În acelaşi timp, ei caută parteneri străini pentru aceasta – conform surselor Reuters, o companie chineză ar putea fi candidatul final, spre deosebire de zvonurile anterioare despre eventuali parteneri iranieni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare