Pe drumurile franceze a apărut un nou indicator rutier care restricționează circulația vehiculelor comerciale, anunţă Les Routiers. De fapt, acest semn de circulație nu este chiar nou. El a fost introdus printr-un decret din 24 august 2020, dar abia acum începe să se răspândească din ce în ce mai mult pe rutele franceze.

Noul indicator, un romb alb, luminos sau nu, pe fond albastru (sau negru), vizează o bandă de circulație, de obicei pe stânga, destinată în special utilizării de către:

– vehiculele din transportul public;

– taxiurile;

– vehiculele care transportă cel puțin două persoane, inclusiv șoferul.

– vehiculele „cu emisii foarte scăzute” (cu autocolant Crit’Air 100% electric, cu emisii zero).

 

Camioanelor grele și altor vehicule comerciale li se interzice circulația pe banda marcată cu acest semn, iar încălcare restricţiei este amendată cu 135 de euro.

Publicația notează că astfel de indicatoare rutiere sunt instalate pe autostrăzile cu mai multe benzi din Lille, Lyon, Grenoble, Strasbourg, Rennes și Nantes.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut