Heineken îşi va muta produsele pe tren între Lille și Rennes, în Franța, cu ajutorul companiei Lahaye Global Logistics, care a lansat recent ruta de transport combinat între cele două orașe, cu o frecvenţă de trei călătorii săptămânale turretur. Partenerul de tracțiune este Captrain France, care operează linia folosind doar tracțiune electrică.

Sticlele de bere vor traversa Franţa pe șine de la nord-est la nord-vest, potrivit Rail Freight. Heineken Franța operează o fabrică de bere în Mons-en-Baroeul, în Lille, și își propune decarbonizarea lanțului de aprovizionare pe drumul către Rennes. Pentru a „realiza foaia de parcurs din 2030 pentru reducerea emisiilor de CO2”, compania colaborează cu Lahaye Global Logistics într-o rută de transport combinat care va folosi camioane doar pentru serviciile de pe first și last mile. „Linia Lille-Rennes va permite ca producția fabricii de bere din Mons-en-Baroeul să fie conectată la vest printr-un mod de transport non-rutier, contribuind în mod concret la reducerea amprentei de carbon”, a scris producătorul pe o reţea de socializare.

Deşi e lansată de curând, la începutul lui aprilie, ruta de transport combinat Lahaye atrage deja clienți mari. Linia este potrivită pentru trei tipuri de unități de transport intermodal: semiremorci, vagoane acoperite și containere frigorifice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare