Kilometrajul camioanelor cu cel puțin patru axe supuse taxării pe autostrăzile federale a crescut cu 1,0% în ianuarie 2023, față de decembrie 2022, ajustat pentru efectele calendaristice și sezoniere. După cum au raportat Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) și Oficiul Federal de Statistică (Destatis), scăderea bruscă din decembrie 2022 (-4,9 %) a fost parțial compensată. În comparație cu ianuarie 2022, totuși, indicele kilometrajului de taxare a camioanelor ajustat în funcție de calendar a scăzut cu 4,5%.

Indicele de kilometraj se bazează pe datele de proces digitale generate în timpul colectării taxei pentru camioane. Indexul urmărește kilometrajul camioanelor care fac obiectul taxei. Indicele a fost elaborat de Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate, dar Oficiul Federal de Statistică îl pregătește ca pe un indicator economic, ajustat sezonier pentru Germania și statele federale individuale.

În plus, sunt furnizate date despre călătoriile peste granițele Germaniei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut