În Germania, pe autostrada A4, în apropiere de Ottendorf (Turingia) va fi construită o nouă zonă de parcare pentru camioane, cu 70 de locuri, potrivit saechsische.de.

O parcare cu o clădire sanitară va fi ridicată lângă stația de alimentare Total-Energies existentă pe Radeberger Straße, la intersecția A4 Ottendorf-Okrilla. Compania de construcții intenționează să extindă parcarea pentru a include amplasamentul unei foste fabrici de furaje.

„Scopul construcţiei este îmbunătățirea siguranței utilizatorilor drumurilor prin eliminarea penuriei anterioare de locuri de parcare pentru camioane de-a lungul A4. Cererea de finanțare corespunzătoare a fost inițiată de Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate”, spune Nadia Hagemann, manager de comunicare externă la Total-Energies Marketing Deutschland.

Primarul Rico Pfeiffer din Ottendorf-Okrilla speră ca noua unitate să atenueze și situația comercială. „Sperăm ca zona de odihnă să fie o ușurare și un cadru de relaxare pentru șoferi, iar camioanele să nu mai folosească zona industrială ca opțiune de tranzit. Poate că asta va atenua problema gunoiului, deoarece va dispărea fabrica de furaje.”

Construcția va începe în această toamnă și are termen de finalizare primăvara lui 2024.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut