Pe autostrada germană A62, un camion s-a ciocnit cu o aeronavă ușoară, de 600 kg, care efectuase o aterizare de urgență, după cum arată un mesaj publicat de serviciul de presă al poliției din Pirmasens (statul federal Renania-Palatinat) pe resursa presseportal.de.

Pe 4 decembrie, pilotul în vârstă de 72 de ani a zburat din Franța către Saxonia Inferioară cu un avion cu motor ușor PZL-110 Koliber 150 de fabricație poloneză, cu patru locuri. După intrarea în spațiul aerian german, aeronava a întâmpinat probleme la motor. Din acest motiv, pilotul a decis să facă o aterizare de urgență, alegând în acest scop tronsonul de mare altitudine al autostrăzii A62.

Avionul a aterizat pe podul Schwarzbachtalbrücke de lângă Pirmasens. Mașina a aterizat pe șosea fără probleme, dar, din păcate, în timpul opririi a avut loc o coliziune cu un camion cu o semiremorcă complet încărcată. Prejudiciul total din acest accident este estimat la aproximativ 60.000 de euro. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident.

Pentru a elimina consecințele accidentului, traficul a fost blocat timp de circa 5 ore. Acțiunile serviciilor de urgență s-au limitat la paza locului accidentului și demontarea aeronavei pentru a o scoate de pe şosea. Toate acțiunile au avut loc sub controlul Agenției Federale de Control al Traficului Aerian, care investighează acum acest incident.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut