Furtul de marfă este o problemă serioasă și în creștere în industria transporturilor, potrivit TAPA. În medie, un camion și încărcătura acestuia sunt atacate la fiecare 20 de minute în Germania, precizează Verkehrs Rundschau. Valoarea bunurilor furate este de circa 1,3 miliarde de euro pe an.

Numai în luna februarie 2023, în regiunea EMEA, au fost furate în timpul transportului mărfuri în valoare de aproape 9 miliarde de euro, ceea ce este cu aproximativ 80% mai mult decât în aceeași lună a anului trecut. Potrivit TAPA, numărul cazurilor a crescut dramatic în februarie și martie a acestui an în 29 de țări din regiunea EMEA. „Nici și Germania nu face excepție. Prin urmare, companiile de transport trebuie să ia măsurile de precauție corespunzătoare pentru a contracara evoluțiile”, spune Sönke Kleymann, Managing Director EuroShell Germania, subliniind că locurile de parcare insuficient securizate atrag infractorii. „De multe ori, încuietorile de securitate nu îi opresc pe hoți și o deschidere rapidă a prelatei este suficientă. Pentru companiile de transport, aceste furturi pot însemna adesea pierderea unui client sau deteriorarea imensă a reputației.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut