În Italia există un nou catalog de amenzi, care în unele cazuri de încălcări ale regulilor de circulație rutieră prevede sancțiuni semnificativ mai mari decât înainte. O altă caracteristică nouă vine din faptul că utilizarea tabletelor la volan a fost inclusă în catalogul amenzilor.

Astfel:

– Pe lângă telefoanele mobile, nici tabletele, notebook-urile, laptopurile și alte device-uri media nu pot fi folosite la volan. Acest lucru este valabil chiar și în cazul în care acestea trebuie să fie operate manual doar pentru o perioadă scurtă de timp. Sancțiunile încep cu amenzi de la 165 de euro până la maximum 660 de euro. Dacă aceeași încălcare este constatată din nou în termen de doi ani, există o amenințare suplimentară de retragere a permisului de conducere care durează între una și trei luni.

– Aruncarea obiectelor/gunoiului din vehicul se pedepsește mai aspru: aruncarea obiectelor e pasibilă de o amendă cuprinsă între 52 și 204 euro, iar aruncarea gunoiul pe geam în staţionare sau în mers va fi pedepsită cu o amendă cuprinsă între 216 și 866 de euro.

– Amenzile pentru parcarea nejustificată în locurile speciale pentru persoane cu handicap s-au dublat: suma minimă este acum de 168 de euro, suma maximă este de 672 de euro.

În situația în care, în cadrul unui control desfăşurat de autorități, documentele necesare vehiculului nu pot fi prezentate, nu se mai impune prezentarea la cea mai apropiată secție de poliție, dar asta doar în cazul în care documentele pot fi accesate prin baza de date.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare