În Italia, trei sindicate ale benzinăriilor de pe autostrăzi vor să intre în grevă, ceea ce va duce la imposibilitatea realimentării pe aceste şosele.

„Fără benzină pe autostrăzi timp de 72 de ore” – acesta este planul celor trei sindicate italiene Faib, Fegica și Anisa, care au făcut apel la operatorii benzinăriilor de pe autostrăzi să înceteze activitatea și să închidă complet benzinăriile de marți, 13 decembrie, de la ora 22:00, până vineri, 16 decembrie 2022. Dacă operatorii vor urma apelul, nu va mai fi posibilă alimentarea nici la stațiile de autoservire.

Scopul grevei este acela de a face presiuni asupra guvernului italian și asupra concesionarilor italieni de autostrăzi. Cei din urmă, potrivit sindicatelor, au realizat câștiguri semnificative în detrimentul binelui comun. În ciuda taxelor imense de drum și a prețurilor „anormale și inechitabile” ale combustibilului și alimentelor la stațiile de pe autostrăzi, unităţile sunt în mare parte în stare proastă și nici măcar nu îndeplinesc standardele de calitate aplicabile.

Acest lucru se datorează și politicii, care le permite companiilor concesionare să se îmbogățească din toate punctele de vedere și fără limite, fără niciun control din partea administrației.

© Foto: Luca Zennaro/Ansa/epa/dpa

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare