Într-una dintre școlile de șoferi italiene din oraşul toscan Arezzo a izbucnit un scandal în legătură cu eliberarea certificatului de calificare continuă a persoanelor care nu au urmat cursul obligatoriu de 140 de ore.

Una dintre sarcinile Poliției Rutiere italiene (Polizia Stradale) este controlul școlilor de șoferi. În timpul inspecției activităţii unei renumite școli de șoferi din provincia Toscana, oamenii legii au dezvăluit încălcări legate de eliberarea certificatelor CPC pentru șoferi profesioniști. De fapt, oricine dorea să lucreze ca șofer de camion sau autobuz putea obține un astfel de certificat fără a urma un curs special la o școală de șoferi autorizată.

În cadrul anchetei, anchetatorii au descoperit că elevii au semnat registrul de prezență la lecții, dar se aflau în alte locuri, în timp ce directorii școlii de șoferi semnase documente conform cărora cursul se desfăşura în mod regulat. Rezultatul a fost că elevii au obţinut CPC fără să frecventeze nici măcar o oră de curs. Ancheta i-a afectat atât pe directorii școlii de șoferi, cât și pe elevii absenți. Pe lângă plângerea penală, procurorul a demarat procedura de suspendare și apoi de retragere a autorizației școlii de șoferi.

În dosar sunt inculpate 12 persoane, atât angajaţi ai şcolii de şoferi, cât şi foşti „elevi”, ale căror acte de calificare nu vor fi recunoscute.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare