În Italia, previziunile Unioncamere, Anpal și Excelsior, arată că sectorul de transport și logistică ar trebui să crească cu 70.000 de angajări în primele două luni ale anului în curs, cu o prevalență clară în ianuarie. Proiectând prognoza din februarie până în aprilie, angajările ar trebui să fie de 90.720, notează Trasporto Europa.

Incertitudinea economică nu pare să oprească cererile de angajare din sectorul logistic italian, după cum arată previziunile lunare privind recrutările făcute de Unioncamere, Anpal și Excelsior. Pentru ianuarie și februarie 2023, studiul indică 70.020 de angajări în servicii de transport, logistică și depozitare, din care 41.130 în ianuarie și 29.890 în februarie. Cea mai solicitată profesie – cu 3.960 de angajați noi – se găseşte în managementul administrativ din logistică. De remarcat este şi faptul că acest sector este între cele mai orientate către angajarea de imigranți.

Între timp, ca urmare a faptului că deficitul de şoferi la nivel european este de 600.000, la 1 martie, Comisia Europeană a lansat propunerea sa de directivă privind permisele de conducere. Pentru a facilita accesul tinerilor la profesie, UE vrea să scadă vârsta de obținere a permiselor la 18 ani, cu posibilitatea de a lucra alături de un șofer, fără a conduce, la 17 ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare