În orașul italian Prato (provincia Toscana) va fi construită o nouă parcare dotată cu toate serviciile necesare pentru camioane şi şoferii acestora. Construcția este parte a proiectului Interporto della Toscana Centrale, care a primit finanțare de 3,2 milioane de euro: 1,7 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor și 1,5 milioane de euro de la UE, în cadrul programului privind zonele de odihnă pentru transportul rutier de mărfuri. Facilitatea va oferi 75 de locuri de parcare pentru camioane într-o zonă împrejmuită monitorizată de camere video.

Locaţia va oferi facilităţi pentru șoferi, inclusiv dușuri, loc pentru masă și wi-fi. Parcarea va fi posibilă în timp real de oriunde în Europa. „Dacă finanțarea ministerială a vizat în general posibilitatea realizării unor intervenții pentru construirea de noi parcări pentru camioane și modernizarea celor existente, finanțarea europeană a fost competitivă și s-a încadrat în sfera proiectului de parcare sigură pentru camioane pe rețeaua rutieră italiană, pe coridoarele dintre Marea Baltică și Adriatică, Scandinavia și Mediterana, Mediterana și Rin-Alpin”, explică într-o notă compania care gestionează interportul.

Noua zonă de parcare va fi construită prin reamenajarea unei zone adiacente intrării în Via Perfetti Ricasoli, care include și renovarea unui imobil. Proiectul include două zone de parcare în apropierea terminalului feroviar, o a treia lângă Magazzini Generali Doganali din Prato și o a patra în apropierea birourilor. Interporto a lansat deja licitația pentru primul lot și ar trebui să înceapă în curând lucrările, care vor dura zece luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut