Potrivit mai multor surse media italiene, pentru luni, 27 septembrie, începând cu ora 00:00, s-a anunţat un protest al șoferilor profesioniști  ce va consta în blocarea drumurilor prin circulația camioanelor cu o viteză de 30 km/h. Deși sindicatele nu au dat nicio declarație oficială în acest sens, pe rețelele de socializare se vehiculează că la acest protest împotriva așa-numitului „Green Pass“ vor participa până la 35.000 de camioane.

Șoferii distribuie videoclipuri pe rețelele de socializare în care încurajează oamenii să participe la acest marș împotriva legii care face obligatoriu certificatul de sănătate pentru desfășurarea activității. De asemenea, este de așteptat ca alte vehicule să se alăture protestului, având în vedere că această măsură  afectează atât lucrătorii publici, cât și pe cei privați. Participanții vor aprinde în mod intermitent luminile pentru a se identifica; intenția este ca acest protest să aibă loc pe întreg parcursul săptămânii.
Decretul „Pass Verde“ intră în vigoare pe 15 octombrie și îi obligă pe angajați să aibă Certificatul Covid.  Adică aceștia ar trebui să fie vaccinați cu cel puțin o doză, să prezinte un test negativ Covid -19 sau să fi avut boala în ultimele trei luni. În caz contrar, oamenii ar putea fi dați afară de la muncă sau să nu fie plătiți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare