Şoferii de camion care fac transport pe distanțe lungi, în special din Turcia către Europa, se tem de faptul că imigranții se pot strecura în remorcile lor. De aceea, aceştia au primit cu deosebită încântare decizia Ministerului de interne din Turcia de a instala camere de supraveghere în parcările pentru camioane, în special din zona graniţelor.

În loc să se odihnească sau să doarmă, mai ales atunci când aşteaptă la coadă să treacă punctele de frontieră, şoferii de camion își petrec adesea timpul privindu-și remorcile în oglindă. Aceştia fac din când în când un tur în jurul remorcii pentru a verifica dacă există tăieturi sau rupturi în prelată. Ca urmare, declarația ministrului turc de Interne, Süleyman Soylu, de la Ședința Consiliului de Migrație, care anunţa că parcările de camioane vor fi echipate cu sisteme de camere de supraveghere pentru a preveni intrarea pasagerilor ilegali prin tăierea prelatelor, a fost foarte bine primită de șoferii profesionişti.

Unul dintre conducătorii auto care aștepta la punctul de frontieră Kapikule să iasă din Turcia a declarat pentru Lojiport că cea mai mare teamă a lui şi a colegilor este că migranții se urcă pe nesimţite în remorcă. „Suntem foarte încântaţi că măsurile de securitate vor fi sporite. Multe prelate de remorci au fost tăiate până acum pentru îmbarcări ilegale. Am suferit mult în acest sens, dar acum îi mulțumim ministrului pentru măsurile anunţate.”

Şoferul turc a mai declarat că, deși își vor controla în continuare vehiculele, camera de supraveghere va fi o bună măsură de precauție pentru şoferi și un factor de descurajare pentru imigranți de a se mai strecura în vehicule.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare