Confartigianato Trasporti a făcut publice rezultatele sondajului privind transportul rutier italian în primul trimestru al anului 2021. În general, apar semne de redresare după criza declanșată de pandemie, dar nu toți parametrii arată o revenire la perioada pre-Covid.

Astfel, dacă volumele transportate au atins nivelul pre-Covid, cifra de afaceri din primul trimestru rămâne mai mică decât în aceeași perioadă a anului precedent cu 6,9%. Comparând cu anul pre-pandemic 2019, scăderea e şi mai mare, de 12,2%.

Pe de altă parte, valoarea investițiilor în primul trimestru a crescut cu 4,4%, confirmând performanța bună a ultimului trimestru din 2020 (+10,5%). Acest rezultat este, de asemenea, ajutat de finanțarea acordată pentru reînnoirea parcului.

Pe de altă parte, a revenit problema deficitului de șoferi de vehicule comerciale. Confartigianato Trasporti estimează că, în mai 2021, lipseau 7.911 de șoferi în Italia, cea mai mare cifră înregistrată în luna mai din ultimii trei ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare