În octombrie, în regiunea Cernăuți, este planificată deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei (PTF) – Crasna (Krasnoilsk), după cum anunţă într-un mesaj pe social-media ministrul ucrainean adjunct al infrastructurii (MIU), Mustafa Nayem.

Noul PTF va fi lansat în două etape. În prima etapă, în octombrie, va fi permisă trecerea vehiculelor cu greutatea de până la 7,5 tone și a camioanelor goale. Acest lucru va ușura parțial sarcina asupra singurului punct de control de marfă de la granița dintre Ucraina și România, Porubne – Siret. În a doua etapă, după instalarea echipamentelor necesare și finalizarea lucrărilor pe partea română, punctul de control va funcționa ca punct de trecere de marfă cu drepturi depline. „Principalul lucru pe care l-am reușit în acest timp a fost să-i convingem pe colegii români că, în loc de o mașinile mici de pasageri, aici ar trebui să se deschidă un punct de control de marfă cu drepturi depline. Un acord informal în acest sens a fost încheiat în iulie anul acesta. Iar zilele trecute am primit nota oficială care a asigurat în cele din urmă statutul de punct de control de marfă cu drepturi depline pentru Crasna (Krasnoilsk)”, a precizat Mustafa Nayem.

Potrivit acestuia, punctul de control este aproape gata – au mai rămas de făcut câteva lucrări de inginerie și comunicații. De asemenea, pe partea ucraineană este în curs de finalizare amenajarea unui drum de acces de înaltă calitate.

Este de așteptat ca, în viitor, să treacă lunar granița prin Krasnoilsk – Vicovu de Sus până la 5.000 de camioane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare