În Olanda, inspectorii au reținut un Volvo FH 460 Euro 5 care, potrivit rapoartelor publicate de Inspectoratul pentru Mediu și Transport (ILT) pe pagina de Twitter a agenției (Inspecteur Wegvervoer), era echipat cu un comutator de tahograf neobișnuit.

În dimineața zilei de 5 octombrie a.c., ofițerii ILT au observat un autocamion Volvo pe autostrada A15 care depășea alte camioane, în ciuda interdicției locale. În același timp, ofițerii de patrulare au observat o diferență semnificativă de viteză, motiv pentru care mașina intrusului a fost oprită și trimisă spre control.

În timpul inspecției inițiale, s-a constatat că timpul de încărcare indicat în documente nu corespundea datelor de înregistrare ale tahografului. Acest vehicul a fost dus la un serviciu specializat, unde software-ul dispozitivului de înregistrare a fost verificat cu atenție.

Ca urmare, a fost dezvăluită interferența cu funcționarea limitatorului de viteză, astfel că îmcepuse să funcționeze numai cu o viteză de 100 km/h. În plus, a fost detectat un „comutator de tahograf“ controlat prin tehnologia Bluetooth.

Ca urmare, șoferul a fost amendat pentru depășiri și viteză, iar anumite proceduri administrative au fost inițiate cu privire la ingerința în activitatea tahografului. În Olanda, o astfel de infracțiune este sancţionată cu o amendă de până la 10.380 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut