În orașul polonez Kotovo, un șofer ucrainean beat a provocat un accident care a cauzat pagube grave unui pod nou, iar camionul a căzut în râu, după cum anunţă serviciul de presă al Serviciului de Pompieri din Grodzisk Wielkopolski.

Pe 16 noiembrie, la 21:30, echipele de pompieri și salvare din Grodzisk Wielkopolski, Granovo și Kamenets au primit o solicitare de la un accident de circulație la DK32 din Kotovo. Ajunși la faţa locului, salvatorii au găsit un autotractor cu semiremorcă, pe care era transportat un utilaj agricol, care a căzut de pe carosabil în râul Mogilnița. Partea din față a cabinei era sub apă, remorca zăcea cu roțile sus, iar încărcătura era la câțiva metri distanță.

Pompierii l-au ajutat pe șofer să iasă din mașină, i-au acordat primul ajutor, iar apoi l-au predat echipajului de ambulanță sosit. Potrivit salvatorilor, șoferul avea doar vânătăi minore.

În cursul anchetei s-a dovedit că vehiculul polonez era condus de un șofer ucrainean în vârstă de 26 de ani, aflat în stare de ebrietate avansată. Acesta a ignorat devierea temporară a circulației, a distrus mai multe indicatoare rutiere și un gard, după care a zburat printre două poduri (pe unul se lucrează, iar celălalt servește pentru trecere temporară).

După ce a fost scos din cabină, ucraineanul a fost testat la consumul de alcool, care a dat un rezultat de peste 2 ppm. Un al doilea test, efectuat la secția de poliție, a arătat 3,3 ppm. Acest lucru sugerează că șoferul ucrainean a băut și în timp ce conducea, chiar înainte de incident.

Operațiunea de înlăturare a consecințelor accidentului a durat mai bine de 7 ore. Camionul a fost scos din râu cu ajutorul unei macarale, iar pompierii au fost nevoiți să remedieze deversarea a aproximativ 800 de litri de combustibil. Locul accidentului va fi monitorizat de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Direcția Principală a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor trebuie să analizeze cu atenție pagubele, dar conform estimărilor preliminare, este vorba de aproximativ 1 milion de zloți (circa 215.000 de euro).

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut