Potrivit INS, în aprilie 2021, producţia industrială a scăzut cu 5,9% ca serie brută, dar a crescut cu 2,7% ca serie ajustată sezonier, comparativ cu luna precedentă. Faţă de luna similară din 2020, marcată de coronavirus, producţia industrială a fost mai mare cu 68%.

În primele patru luni ale lui 2021, producţia industrială a crescut cu 14,3% ca serie brută și cu 14,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu perioada similară a lui 2020.

Pe toate componentele sale, industria românească a atins în aprilie 2021 un record pentru această lună, cu comenzi noi în industria prelucrătoare, în creștere cu 0,7% față de martie 2021, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,1%) și în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%). Scădere a înregistrat industria bunurilor de capital (-4,0%).

Totuși, per total, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi externă) în termeni nominali a scăzut față de luna precedentă cu 4,2%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 89,2%. În perioada ianuarie-aprilie, încasările companiilor din industrie au crescut în termeni nominali cu 20,8%, comparativ cu primele patru luni ale anului trecut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare