Ca urmare a majorării costurilor cu energia, Maersk a anunţat nevoia de a introduce o „taxă de urgență pentru energie” pentru clienții săi. Creșterea de 16%, care intră în vigoare la 1 decembrie, se aplică transportului intern în Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Austria, Elveția și Liechtenstein.

Creșterile recente ale costurilor energiei au determinat Maersk să introducă o suprataxă de urgență pentru energie pentru toate transporturile interioare, pentru a minimiza întreruperile lanțului de aprovizionare. „Am continuat să evaluăm situația și să facem modificări la suprataxă în conformitate cu circumstanțele pieței – inclusiv reducerea recentă a ratei.

Din păcate, în ciuda speranțelor ca prețurile să continue să scadă, vedem creșterea ratelor de combustibil în Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Austria, Elveția și Liechtenstein și acum trebuie să implementăm o suprataxă crescută. Aceasta va intra în vigoare de la 1 decembrie 2022.”

Suplimentul se va aplica astfel:

  • Pentru transporturi directe cu camioane: 16% peste tariful standard intern;
  • Pentru transporturi intermodale combinate feroviar / feroviar: 16% peste tariful standard intern;
  • Pentru transporturi intermodale combinate barje/barje: 16% peste tariful standard intern.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare