În timp ce jucătorii globali reduc producția de bere în Rusia, producătorii interni de băutură cresc producția, scrie Kommersant. În 2022, cei mai mari producători de bere din Federația Rusă, AB InBev Efes și Baltika, și-au redus semnificativ producția, cu aproape 2% (la 223,29 milioane decalitri), respectiv cu 4,7% (la 197,42 milioane decalitri).

Experţii din industrie consideră că rezultatele companiilor multinaționale sunt asociate cu o reducere a portofoliilor lor de mărci globale. Aceştia cred, de asemenea, că în 2023 piața rusă a berii se va confrunta cu o scădere a cererii și a producției pe fondul plecării unor consumatori și producători. În același timp, producătorii de bere regionali vor continua să-și majoreze cotele prin reducerea importurilor. În special, filiala rusă a Heineken a produs în 2022 circa 93,65 milioane decalitri de produse, ceea ce reprezintă cu 0,4% mai mult față de 2021.

Producția totală de bere și mixuri de bere în Rusia în 2022 a crescut cu 0,33%, la 802,54 milioane decalitri. Moscow Brewing Company (MPK), unul dintre cei cinci jucători, a redus producția cu 9% în 2022 (la 36,93 milioane decalitri) pe fondul încetării producției unor mărci globale sub licență. MPBK Ochakovo a devenit anul trecut producătorul de bere cu cea mai rapidă creștere dintre cei mai mari zece jucători – compania a mărit îmbutelierea băuturii cu 59,2% (până la 17,2 milioane dal) și a ocupat locul al șaselea pe piață. Reprezentanții companiei au remarcat că fabrica a început să lucreze mai activ cu lanțurile de retail și și-a extins prezența geografică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut