Suprafeţele de depozitare achiziționate și închiriate în primele şase luni ale anului, în Rusia, au totalizat 2,7 milioane de metri pătrați, cu 8% mai mult decât în întregul an 2022. Aceasta este o cifră record înregistrată pe jumătate de an în întreaga istorie a statisticilor, potrivit IBC Real Estate.

Mai mult de jumătate (52%) din cerere a venit din regiunea Moscovei (1,43 de milioane m2), ceea ce corespunde cu întreg 2022, iar 19% din Sankt Petersburg și regiunea Leningrad. Potrivit Retail.ru, centrele logistice regionale cheie, inclusiv Ekaterinburg, Novosibirsk, Samara, Krasnodar, Kazan și Rostov-pe-Don, au reprezentat doar 10% din cerere. Pe de altă parte, atenția a crescut până la un total de 19% asupra noilor hub-uri logistice promițătoare (Saratov, Orenburg, Omsk etc.), cu o poziție avantajoasă de transport pe noile coridoare internaționale. Este de remarcat faptul că 69% dintre ofertele din regiunile în curs de dezvoltare sunt oferte Build To Suit (BTS) pentru un anumit client.

Cea mai mare cerere (45%) aparţine comercianţilor din online. Față de trimestrul I, activitatea retailerilor multicanal crește treptat (15%), iar cererea din partea operatorilor logistici și a distribuitorilor – în special de inginerie electrică şi piese auto – care în mediul actual deservesc lanțuri extinse de aprovizionare și livrări către noi destinații, rămâne, de asemenea, puternică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut