După cum atrage atenţia Federația Regională a Organizațiilor și Companiilor de Transport din Murcia (FROET), în ultimele luni s-a înregistrat o creștere a cazurilor în care unii expeditori continuă să le ceară șoferilor de camion să încarce și să descarce mărfuri – practică interzisă în urmă cu un an.
Deşi interdicția de încărcare și descărcare a mărfurilor de către șoferi a intrat în vigoare în Spania pe 2 septembrie 2022, această practică se întâlneşte în continuare, punând în pericol siguranța șoferilor.
Conform reglementării actuale, șoferii (independenți, angajați și reprezentanți ai companiilor străine din Spania) care conduc vehicule de marfă cu o greutate mai mare de 7,5 tone au interzisă încărcarea și descărcarea atât de mărfuri, cât și de paleți, containere, cuști etc. Contravenienții (transportatori, expeditori și intermediari), care încearcă să negocieze cu șoferul sau îl obligă să facă această muncă, riscă o amendă de 6.000 de euro, precizează Logist.Today.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut