Comenzile primite de Kögel în primul trimestru al lui 2021 sunt de peste două ori mai mari decât în aceeași perioadă din 2019. Directorul general Thomas Heckel dorește să utilizeze puternicul „vânt din pupă“, printre altele, pentru a investi în optimizarea producției SKD în locaţia Burtenbach.

Kögel începe 2021 puternic, fapt confirmat de cifrele înregistrate în primul trimestru: comenzile din ianuarie până în martie se ridică la 6.978 de vehicule. În aceeași perioadă a anului precedent, Kögel a vândut 2.949 de unități (+137 la sută).

Din cauza pandemiei de Covid-19, vânzările au scăzut în întreaga industrie anul trecut. Însă 2020 a fost atipic și poate fi utilizat ca punct de referință într-o măsură limitată. Comparativ cu primul trimestru al anului 2019, Kögel a înregistrat însă o creștere a comenzilor primite de 110% (3.325 de unități). Redresarea a început încă din cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, perioadă în care comenzile au totalizat 3.370 de vehicule.

Europa de Est, cu 4.088 de unități, a avut o cerere deosebit de puternică în primul trimestru din 2021, urmată de Europa de Vest (2.890 de unități). Cele mai puternice regiuni de vânzare sau piețe individuale sunt Austria şi Rusia/Ucraina, urmate de țările BeNeLux, statele baltice/Polonia, Germania și Italia. „Perspectivele sunt excelente. Clienții au mult de recuperat. Kögel începe 2021 cu vânt puternic în pupă”, explică Thomas Heckel, directorul economic al Kögel în cadrul unei videoconferinţe.

În întreg 2021, Kögel vrea să vândă un total de 19.500 de unități. „Nu există semne de scădere a cererii. Suntem pe drumul cel bun către ținta noastră de vânzări“, a anunțat Thomas Heckel. Dificultățile de livrare pentru produse individuale ale furnizorilor, cum ar fi semiconductorii, se pot dovedi a fi influențe inhibitoare de care suferă în prezent întreaga industrie auto. Acestea sunt în principal consecințe ale pandemiei, dar şi ale blocajului din Canalul Suez. „Suntem încrezători că vom beneficia de situația economică pozitivă și planificăm investiții în valoare de milioane de euro în locația Burtenbach, pentru extinderea producției SKD și a centrului de expediere, unde remorcile pentru piețele din întreaga Europă sunt fabricate și ambalate. De asemenea, ne dorim și extinderea și modernizarea clădirii administrative.“

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut