În perioada ianuarie-octombrie, producția de vehicule utilitare din Turcia a crescut cu 18% față de aceeași perioadă a anului precedent.  În vreme ce producția de vehicule utilitare ușoare a crescut cu 17% şi cea de camioane cu 66%, producția de autobuze-midibuse a scăzut cu 24%.

Potrivit Automotive Industry Association (OSD), organizația-umbrelă a sectorului auto din Turcia, producția auto a fost de 1,08 milioane de unităţi în primele zece luni ale anului. În această perioadă, rata de utilizare a capacității din industria auto a fost de 63% pentru vehiculele ușoare (mașini + vehicule utilitare ușoare), 59% pentru vehiculele comerciale grele și 73% pentru tractoare.

În primele zece luni ale anului, producția totală de vehicule comerciale a fost de 393.988 de unități.

Potrivit datelor Adunării Exportatorilor Turci (TIM), industria auto, care deține o pondere de 13,1% în total exporturi în perioada ianuarie-octombrie, a încheiat primele zece luni ale anului în calitate de lider. Exporturile totale de autovehicule au crescut cu 5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și au însumat 758.702 unități. Exporturile de automobile, pe de altă parte, au scăzut cu 5%, la 455.661 de unități. Valoric, exporturile totale de autovehicule au crescut cu 19% în dolari și cu 14% în euro. În primele zece luni ale anului, exporturile întregii industrii auto au crescut cu 14% în dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut