Statisticile de pe piața de camioane din Ucraina confirmă că piața locală se redresează în mod clar, iar unii producători înregistrează chiar creșteri ale vânzărilor.

Conform celor mai recente date oficiale, aproximativ 1.800 de camioane noi cu MTMA de peste 3,5 t au fost înmatriculate în Ucraina în primele 10 luni ale anului. Acest rezultat este cu 37% mai mic decât cel de anul trecut, iar asta nu are nevoie de nicio explicație. Cu toate acestea, ultimele luni au adus pierderi mult mai puține decât la începutul războiului şi se datorează boom-ului cererilor de basculante pentru cereale și cisterne de combustibil. Ca urmare, numărul de înmatriculări din octombrie a fost cu doar 20% mai mic decât în aceeași lună a anului trecut.

În ceea ce priveşte mărcile preferate, din motive evidente, camionul MAZ din Belarus, care până de curând era cel mai popular brand de camioane noi din Ucraina, a coborât complet din fruntea clasamentului. Drept urmare, mărcile europene de top se află acum pe primele șapte locuri, iar patru dintre ele și-au crescut chiar vânzările în Ucraina față de 2021. În plus, există în mod clar mai multe vehicule chinezești sau chiar coreene care probabil vor umple golul lăsat de MAZ la mărcile de buget.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut