Dacă în urmă cu șapte ani, la o medie de 83 de camioane de pe şosea se observa o femeie la volanul unui camion, acum, în Danemarca, la fiecare 42 de camioane se poate vedea o femeie şofer.

Timp de mulți ani, numărul șoferiţelor de camion a variat între 250 și 300, ceea ce reprezintă 1,2% din toți șoferii. Însă, din 2015, numărul femeilor șofer a crescut constant, după cum declară Lars William Wesch, directorul patronatului din industrie, ATL.

Cifrele Danmarks Statistik arată că, în prezent, există 635 de femei angajate în industrie, reprezentând 2,4% din totalul șoferilor. Numai din 2020 până în 2021, numărul șoferiţelor a crescut cu 90 de persoane.

„Este cu adevărat pozitiv, pentru că ne oferă mult mai multe oportunități atunci când trebuie să recrutăm șoferi”, spune Lars William Wesch.

În urmă cu câțiva ani, un grup de lucru a venit cu sugestii despre cum s-ar putea atrage mai multe femei șofer într-o companie. La acea vreme, grupul de lucru și-a stabilit un obiectiv ca fiecare al zecelea șofer să fie femeie până în 2030. „Mai este mult de parcurs până la îndeplinirea acestui obiectiv. De obicei, cel mai dificil este să angajezi prima femeie șofer. Dacă această angajare merge bine, ea poate atrage mai mulți oameni (femei) în companie.”

Cele șapte recomandări ale grupului de lucru, relatate de Transportmagasinet, sunt:

  1. Stabiliţi obiective pentru a atrage mai multe femei în afacere
  2. Arătaţi că femeile sunt binevenite și generează o cultură bună
  3. Faceți o schemă de mentorat în companie
  4. Oferiți program flexibil de lucru
  5. Furnizați haine de lucru pentru ambele sexe și vestiare închise
  6. Concentrați-vă pe sănătate, exerciții fizice și dietă la locul de muncă
  7. Invitați clasele școlare locale să vă viziteze sau oferiți-vă să vizitați școlile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare