Potrivit ultimelor date din registrul Mitma, în ultimii doi ani au dispărut peste 280 de companii de transport de călători din Spania, ceea ce reprezintă aproape 10% din total. Cele care au supraviețuit, mai puțin de 3.000 (2.857), acumulează datorii mari, ceea ce reprezintă o povară importantă pentru recuperare, arătând că mai sunt multe de făcut pentru a repara pagubele grave suferite de sectorul transportului rutier de persoane, potrivit datelor transmise de confederaţia CONFEBUS într-un comunicat.

CONFEBUS a transmis deja către Administrație necesitatea de a aloca noi linii de ajutoare pentru a atenua efectele grave ale pandemiei, precum crearea unui nou fond de 1,1 miliarde de euro pentru companiile de transport rutier de persoane.

În ceea ce privește creșterea exorbitantă a prețurilor la carburanți, care a început anul trecut și care a fost accentuată de invazia Ucrainei, și măsurile puse în aplicare de Guvern, s-a cerut ca reducerea de 20 de cenți pe litru să crească la 40 de cenți/l.

În ceea ce privește reducerile aprobate la biletele multicălătorie și abonamentele de transport, Confederația consideră că este o măsură pozitivă care va încuraja utilizarea transportului în comun. Însă sumele bugetate pentru finanțarea acestor măsuri sunt insuficiente, motiv pentru care confederaţia avertizează că în niciun caz operatorii de transport nu trebuie să finanțeze aceste reduceri.

De asemenea, în ciuda faptului că cererea de transport de pasageri a început o traiectorie pozitivă de redresare, cifrele sunt încă departe de cele din 2019. Astfel, în luna mai scăderea generală a călătorilor cu autobuzul a fost de 14,25%, cu o pierdere de aproape 45 de milioane de călători față de mai 2019. Astfel, transportul urban cu autobuzul a scăzut cu 18%, transportul suburban cu 6,3%, cursele pe distanța medie cu 13,8% și cele pe distanța lungă cu 25,8%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare