Lipsa de specialiști din Ungaria este uriașă, așa că în următorii ani pot fi așteptate perturbări serioase pe piața muncii, a declarat pentru InfoRádió secretarul general al Asociației Naționale a Antreprenorilor (VOSZ). László Perlusz a adăugat că sunt multe profesii în care există puțină ofertă de forţă calificată. De exemplu, sunt puțini mecanici auto, iar din ce în ce mai puțini oameni se pregătesc ca să devină electricieni sau dulgheri. În opinia sa, nici măcar o creștere semnificativă a salariului minim anul acesta nu va schimba situația.

„Nu aș vedea soluția în asta. Chiar dacă salariul minim va crește radical, cu aproape 20%, acest lucru nu poate compensa pe deplin diferența de salarizare pe care o experimentăm comparativ cu țările aflate la vest de noi.”

Secretarul general al VOSZ a spus că, deși s-au făcut deja pași în acest sens, ar trebui și sistemul de instruire să fie reînnoit.

Președintele Confederației Sindicate din Ungaria a atras atenția asupra faptului că există și un deficit de forță de muncă calificată, dar şi înalt calificată. Potrivit lui László Kordás, aceasta nu este doar o problemă de natură salarială. „Celălalt motiv se regăsește mai mult în condițiile de muncă: angajații sunt sensibili la condițiile de lucru oferite de angajator, acesta fiind un aspect foarte important atunci când cineva îşi alege locul de muncă. Angajaţii sunt interesaţi de modul în care jobul poate fi adaptat la viața de familie, creșterea copiilor sau chiar la întemeierea unei familii, sunt interesaţi de depărtarea locuinţei faţă de locul de muncă şi de costurile cu deplasarea, și, evident, merg acolo unde găsesc condițiile cele mai favorabile pentru ei.

László Kordás a spus că inginerii de înaltă calificare sau specialiștii IT pot alege locul de muncă în funcţiile de criteriile care li se potrivesc. De exemplu, tinerii preferă în special un program de lucru flexibil și favorabil familiei, dar și posibilitatea de a lucra de acasă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare