O discuție între conducerile Profi și ANPC a avut loc în Capitală în urma recentelor controale la magazinele Profi din Bucureşti. Ambele părți au avut ocazia să se cunoască mai bine și să ia decizii importante.

Săptămâna trecută, inspectorii ANPC din București au verificat mai multe magazine Profi din vechiul format, identificând și sancționând o serie de probleme care au fost ulterior remediate de urgență. „În urma acestui control, a avut loc o întâlnire între conducerile Profi și ANPC în care s-au identificat aspectele care trebuie îmbunătățite în activitatea magazinelor. În concluzie, ne-am asumat că prioritare sunt sănătatea consumatorului și dreptul la un comerț civilizat, urmând ca toate constatările făcute de comisarii ANPC să devină o prioritate la nivelul întregii rețele. Din acest motiv, încă de la declanșarea acțiunii am demarat o reevaluare a procesului de curățenie”, a declarat Călin Cosinaș, director general adjunct Profi.

De la apariția primului magazin, în 2000, și până la finele lunii trecute, rețeaua Profi s-a dezvoltat exclusiv în România, inaugurand 1.568 de magazine în 732 de localități, și având planuri pentru a se dezvolta în continuare. În 2020, rețeaua a început un amplu proces de modernizare prin lansarea noului format Profi. În prezent, există 187 de astfel de magazine în toate formatele – Super, Loco, City și Go. Treptat, toate unitățile Profi vor fi aduse la noile standarde. Fără excepție, de la jumătatea anului trecut magazinele se deschid exclusiv în noul format la care nu doar sortimentul a fost îmbunătățit, ci și dotările și echipamentele. La acest proces participă 198 de firme de construcții, electricitate și mentenanță la care se adaugă și cel puțin 150 de firme de transport, toate din România. Circa 94% dintre produsele achiziționate de această rețea provin de la firme din România. Profi colaborează cu peste 200 de producători autohtoni de legume și fructe, având în plan să crească numărul la peste 250 în acest an. Profi susține producătorii locali, lista colaboratorilor incluzând 52 de producători de mezeluri, 211 de panificație, 35 producători de lactate şi 62 producători de prăjituri. Pentru furnizarea mărfii, Profi lucrează cu peste 1.200 de parteneri, din care peste 90% sunt din România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare