Dimensiunea pieței globale a ambalajelor pentru carne proaspătă este de așteptat să atingă 4,5 miliarde de dolari până în 2030, de la 2,30 miliarde de dolari în 2020, arată un raport TrendsMarketResearch. Se estimează că cererea în creștere pentru ambalaje flexibile, față de distribuirea rigidă a produselor alimentare, va impulsiona piața.

„Ambalajul pentru carnea proaspătă câștigă teren în zilele noastre, datorită caracteristicilor pe care le oferă, precum durata de depozitare mai lungă, rentabilitatea și oferta de ambalare mai eficientă. Mulți retaileri și măcelari se orientează în a utiliza ca soluție de ambalare foliile cu o rezistență ridicată la rupere și un randament ridicat. În plus, ambalarea fără umiditate este preocuparea majoră a multor utilizatori finali pentru asigurarea siguranței produselor și a duratei de valabilitate. Automatizarea este noul viitor, care permite ambalarea cu vid a produselor din carne. Acest lucru crește viteza de ambalare și accelerează activitățile de producție. Prin urmare, există oportunități de vânzare pentru ambalarea cărnii proaspete în viitorul apropiat”, notează euromeat.news.

Dintre diversele tipuri de ambalaje, se estimează că segmentul de ambalare piele în vid pentru pungi stand up va reprezenta mai mult de 32% din cota de piață până la sfârșitul lui 2030. Există o cerere mare de ambalaje pentru carne proaspătă în industria alimentară și a băuturilor, deoarece acestea promit să ofere diferite opțiuni de închidere, atractivitate estetică și termen de valabilitate sporit.

Segmentul de tip de material din polietilenă (PE) reprezintă cea mai mare parte a cotei de piață din punct de vedere valoric. Materialele plastice sunt utilizate pe scară largă şi se preconizează că segmentul se va extinde de 1,5 ori faţă de valoarea sa actuală, creând o oportunitate de aproape 460 de milioane de dolari.

Carnea de pasăre este cel mai consumat tip de carne la nivel global. Prin urmare, piața de ambalare a cărnii de pasăre este de așteptat să atingă peste 1,2 miliarde de dolari până la sfârșitul lui 2030.

Piața de ambalare a cărnii proaspete din America de Nord este de așteptat să depășească alte regiuni – cu o oportunitate incrementală maximă de 240 de milioane USD în următorii 10 ani. Ca urmare, se anticipează că regiunea Americii de Nord va deține o cotă de peste 31% pe piața globală a ambalajelor pentru carne proaspătă până în 2030.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare