Adoptarea tahografului inteligent de a doua generație pentru vehiculele industriale înmatriculate din 21 august 2023 este prima dintre cele patru etape preconizate de Pachetul de Mobilitate care privesc acest dispozitiv în următorii trei ani.

Din 21 august 2023, Smart Tacho 2 este obligatoriu pentru vehiculele industriale de peste 3,5 t înmatriculate de la acea dată. Însă, din cauza insuficientei disponibilităţi a acestor dispozitive, unele țări europene au acordat o derogare care permite instalarea generației anterioare până la sfârșitul anului, cu obligația de actualizare ulterioară, măsură ce ar putea fi recomandată de CE tuturor statelor membre.

Cea de-a doua etapă se încheie la 31 decembrie 2024, când toate camioanele care au încă dispozitive analogice sau digitale non-inteligente care operează în transportul rutier internațional de mărfuri vor trebui să adopte tahograful digital inteligent de a doua generație.

Cea de-a treia etapă începe pe 19 august 2025, dată la care va intra în vigoare adoptarea tahografului inteligent de a doua generație pe vehiculele echipate cu un tahograf inteligent versiunea 1 – din nou pentru transportul internațional.

Ultima etapă începe la 1 iulie 2026, când și vehiculele cu MTMA între 2,5 și 3,5 t, din transport rutier internațional sau operațiuni de cabotaj, vor trebui să fie echipate cu Smart Tacho 2.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut