Nestlé, care are deja aproximativ 5.800 de angajați în Ucraina, plănuiește să adauge 1.500 de noi locuri de muncă la noua unitate de producție din Smolyhiv. Nestlé va investi 40 de milioane de franci elveţieni (42,88 milioane de dolari) în noua unitate de producţie din vestul Ucrainei, a anunţat compania.

Nestlé este una dintre puținele companii internaționale care a anunțat noi investiții în Ucraina de când Rusia a invadat țara în februarie 2022. „Aceasta este o mișcare importantă pentru Nestlé, într-o perioadă foarte dificilă pentru țară”, a declarat Alessandro Zanelli, director executiv Nestlé pentru South Eastern Europe Market, într-un comunicat. „Ne propunem să creăm un centru alimentar și culinar, asigurând locuri de muncă incrementale și servind nevoile ucrainenilor și tuturor cetățenilor europeni cu produse de înaltă calitate.”

Invazia Rusiei a distrus economia Ucrainei, care se preconizează că va scădea cu 35% în acest an, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internațional. În ultimele săptămâni, întreruperile de curent s-au răspândit în toată țara, deoarece Rusia a intensificat atacurile asupra instalațiilor electrice ucrainene.

Noua fabrică este menită să contribuie la stimularea producției de sosuri, condimente, supe și produse alimentare instant, aprovizionând atât piața internă, cât și piețele din Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare