La frontiera de stat din regiunea Pskov, unde se află punctele de control Shumilkino și Kunichina Gora, coada de camioane pentru intrarea din Estonia în Rusia a crescut la 622 de camioane în weekend. Informația a fost furnizată luni de Serviciul Vamal Federal (FTS).

La punctul de control Kunichin Gora, 260 de camioane așteaptă să intre în Federația Rusă. Iar pe 26 mai, la aceste două puncte de control erau în total aproape 520 de camioane la cozi.
Alte cozi s-au format și la intrarea din Letonia în Federația Rusă, conform FCS. 300 de camioane așteptau la punctul de control Ubylinka, iar la Burachki erau alte 520. Au fost înregistrate cozi și la părăsirea Federației Ruse: la punctul de control Shumilkino. Aici, 290 de camioane sunt la coadă pentru a pleca spre Estonia, iar la punctul de control Ubylinka spre Letonia, 350 de camioane.
Evident, situația a fost determinată de interzicerea impusă de UE camioanelor ruse și belaruse.
Potrivit presei ruse, autoritățile din regiunea Pskov, unde s-au format cozile de camioane, au încercat să ușureze așteptarea șoferilor. Astfel, au fost instalate containere pentru gunoi, toalete suplimentare și li s-a oferit posibilitatea acestora de a-și cumpăra alimente.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare