Furtul cărucioarelor din magazine a devenit o problemă serioasă în Austria, așa că lanțurile comerciale au fost nevoite să ia măsuri drastice, potrivit heute.at.

Purtătoarea de cuvânt a retailerului Spar, Nicole Berkmann, a declarat că a căutat şi adoptat soluţii pentru această problemă încă din noiembrie 2019. De exemplu, în magazinul de pe Haspingerplatz din Florididsdorf, Viena, unde cărucioarele de cumpărături dispar în mod constant, rețeaua a introdus o tehnologie de ultimă generație: un sistem care blochează roțile coșului de cumpărături la ieșirea din parcare, făcând imposibil furtul. Principiul de funcţionare a imobilizatorului este similar cu cel utilizat la maşinile de tuns iarba robotizate care acţionează pe o anumită suprafaţă. În principiu, de îndată ce coşul de cumpărături este împins peste graniţa desemnată, roţile sunt blocate de un semnal electric.

Un sistem similar a fost folosit şi în unele magazine din Aldi-Süd din Germania în ultimii ani. Aceeaşi problemă observată și la Hofer, filiala austriacă a companiei surori Aldi, a fost rezolvată tot prin introducerea acestei soluţii tehnologice. Cu aşa-numitele bucle de inducţie, coşurile de cumpărături pot fi protejate eficient.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut