Angajații Centrului Nord pentru Vehicule Grele (Tungvognscenter Nord – TCN) al Departamentului de Trafic Rutier al Poliției din Iutlanda de Nord (Danemarca) au fost echipați cu sisteme de verificare de la distanță a tahografelor camioanelor, anunţă portalul lastbilmagasinet.dk. Danemarca devine astfel cea de-a patra ţară care controlează tahografele de la distanţă, după Olanda, Germania şi Polonia.

Danemarca s-a alăturat țărilor ale căror servicii de control au fost dotate cu un modul DSRC (Dedicated Short Range Communication), care permite controlul de la distanță al tahografelor camioanelor și furgonetelor, lucru care a devenit posibil de la jumătatea anului 2019, când reglementările UE au impus instalarea pe toate camioanele noi a unui tahograf inteligent de a doua generație.

Acum, poliția rutieră daneză, ca și instituţiile omoloage din alte țări, va putea obține date de la tahografele camioanelor în mers, fără să părăsească duba pentru a le trage pe dreapta. Angajații Tungvognscenter Nord au efectuat primul test al noului echipament în zona de agrement Glenshøj Øst, lângă orașul Hobro.

Iniţial, echipamentul pentru citirea de la distanță a datelor tahografului a fost testat de către Inspectoratul Olandez pentru Mediu și Transport (ILT), la jumătatea anului trecut. După aceea, poliția rutieră germană s-a alăturat dezvoltării tehnologiei DSRC în vara anului 2020, iar din noiembrie 2021 polonezii de la ITD au început să folosească noul echipament.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare