Vineri, 11 martie, inspectorii poliţiei rutiere WITD Kraków au oprit pe Drumul Naţional nr.7, în regiunea administrativă Małopolska din sudul Poloniei, la granița cu Slovacia, un camion Iveco S-Way aparținând unui transportator turc, care transporta mandarine din Turcia în Belarus. În cadrul activităților de control au fost constatate numeroase încălcări ale timpului de lucru al șoferului pe cardul tahograf. Unele dintre ele sunt „inflexiuni” cu adevărat serioase, care privesc în principal repausul zilnic și săptămânal. Lista completă, potrivit 40ton.net, este mai jos:

– reducerea repausului săptămânal necesar cu 11 ore 33 min

– reducerea perioadei de repaus zilnic necesar cu 5 h 54 min

– reducerea repausului zilnic necesar cu cu 4 h 54 de minute

– depășirea timpului maxim de conducere fără pauză cu 50 de minute

– reducerea repausului zilnic necesar cu 6 h şi 7 min

– reducerea repausului zilnic necesar cu 6 h 54 de minute

– reducerea repausului săptămânal necesar cu 13 ore 57 min

– reducerea repausului zilnic necesar cu 52 de minute

– reducerea repausului zilnic necesar cu 52 de minute

– reducerea repausului zilnic necesar cu 1 h 29 min.

– reducerea repausului zilnic necesar cu 5 h 35 min.

Împotriva transportatorului rutier au fost inițiate proceduri administrative și s-au aplicat amenzi consistente (suma nu a fost precizată). Însă, din cauza neachitării garanţiei de 12.000 PLN (circa 2.540 de euro), camionul a fost mutat într-o parcare păzită, unde șoferul a trebuit să şi efectueze perioada de odihnă săptămânală de 45 de ore. Ca urmare, mandarinele din Turcia vor ajunge în Belarus cu o întârziere notabilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare