Compania intermodală HHLA Metrans își extinde rețeaua, punând piatra de temelie în Zalaegerszeg, Ungaria, pentru un nou terminal. Acesta urmează să devină hub pentru traficul de pe coridorul Adriaticii și în direcția sudului și sud-estului Europei.

Prima fază de construcție este programată să intre în funcțiune în 2023. Investiţia de peste 40 de milioane de euro include finanțarea din partea instituțiilor maghiare în valoare de aproximativ 11 milioane de euro.

Numărul de containere transportate pe calea ferată în Ungaria a crescut continuu în ultimii ani. Metrans a reușit să beneficieze de acest lucru, în special prin terminalul-hub deschis la Budapesta în 2017. În primul an, aproximativ 250.000 de containere standard (TEU) au fost manipulate, iar în 2020 peste 425.000 TEU. „Vedem potențial strategic în locația Zalaegerszeg pentru extinderea traficului în direcția Adriaticii și spre sudul și sud-estul Europei”, a declarat CEO-ul HHLA, Angela Titzrath. „Noul terminal hub va asigura că Ungaria își poate consolida și mai mult rolul de hub logistic în inima Europei.” Peter Kiss, CEO al Grupului Metrans, a adăugat: „În Zalaegerszeg, nu numai că se construiește un nou terminal hub Metrans, dar şi un hub central pentru transportul feroviar paneuropean de mărfuri.“

Trenurile regulate Metrans au conectat până în prezent Ungaria prin Budapesta și Dunajska Streda din Slovacia cu porturile din Marea Nordului, Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam, precum și cu Duisburg și porturile adriatice Trieste și Koper. Întreaga rețea intermodală europeană a Metrans cuprinde 17 terminale proprii și alte terminale asociate, conexiunile cu China devenind din ce în ce mai importante. În 2020, Metrans a gestionat 913 trenuri (2019: 426 trenuri) pe această rută, ceea ce înseamnă o creștere de 114%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare