Cea de-a doua campanie Truck&Bus de anul acesta, organizată de Roadpol, va începe luni, 8 mai 2023, inclusiv în România. Acţiunea, care implică o serie de controale intense în toată Europa, dedicate vehiculelor industriale și autobuzelor, se va încheia duminică, 14 mai.

Timp de șapte zile, până în 14 mai 2023, camioanele și autobuzele sunt monitorizate de Roadpol, rețeaua europeană de poliție rutieră. Scopul inițiativei, ca întotdeauna, este de a ridica standardele de siguranță pe tot continentul, dar și de a armoniza controalele. Verificările se desfășoară în mod similar în toate țările UE, cu excepția Greciei și Slovaciei, Elveției, Serbiei și Turciei.

În centrul campaniei stau verificările de siguranță rutieră, cum ar fi starea tehnică, dimensiunile și greutatea vehiculelor și dacă șoferii sunt cu licenţele la zi și respectă timpii de conducere – o verificare a tahografului face parte din campanie. De asemenea, se vor verifica și marfa și documentele care însoțesc mărfurile.

Următorul control prevăzut de Roadpol va avea loc în perioada 14-20 iunie 2023, cu focus pe consum de alcool şi droguri la volan.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare