În urmă cu 6 ani, China anunţa că va construi o cale ferata de mare viteză între Belgard şi Budapesta, potrivit unui acord încheiat cu Ungaria şi Serbia. Proiectul, în valoare de 1,5 miliarde de euro, avea rolul de a creşte schimburile comerciale între statul asiatic si Europa. După construirea tronsonului Belgrad-Budapesta, distanţa dintre cele două capitale urma să fie parcursă în mai puţin de două ore şi jumătate, în loc de opt ore în prezent.

Dezvoltarea, construcția și finanțarea secțiunii maghiare de 166 de kilometri a proiectului de reconstrucție a liniei de cale ferată Budapesta-Belgrad se realizează în conformitate cu acordul dintre guvernul maghiar și cel chinez. Acum, compania feroviară chinezo-maghiară Zrt. a lansat o licitație pentru construcția secțiunii nordice din Ungaria, potrivit invitației de participare la licitație încărcată pe site-ul societății mixte. Procedura deschisă se referă la proiectarea și construcția părții dintre stația Ferencváros și Soroksár, inclusiv pregătirea planurilor de expropriere.

Contractul de proiectare și construcție pentru așa-numita secțiune sudică, adică partea dintre Soroksár și Kelebia, a fost semnat în vara lui 2019, contractantul fiind Consorțiul CRE. Potrivit vg.hu, pe tronsonul nordic scos la licitație, dezvoltarea se va desfășura pe aproximativ 14 kilometri de cale ferată, pe două linii deschise şi o stație. Viteza de proiectare și autorizare este de 80 km/h. Un alt element al investiției este construcția şi reconstrucția liniei electrificate, instalarea de noi stații și echipamente de fixare a liniilor, precum și construirea de platforme temporare pentru pasageri și instalații operaționale.

Factorul lungimii maxime a trenurilor de marfă de până la 750 de metri trebuie luat în considerare la construcția căilor ferate. Durata contractului este de 38 de luni. Oferta nu a indicat valoarea totală estimată sau amploarea investiției, însă depunerea unei oferte este condiționată de constituirea unei garanții de participare la licitație în valoare de 1,5 milioane USD.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut