Noua generație de camioane grele Volvo Trucks – Volvo FH, FH16, FM și FMX – intră în producția de serie în fabricile Volvo din Suedia, Belgia și Rusia. „Suntem entuziasmați că noua generație de camioane va ajunge, în curând, la clienți. Toate cele patru modele de camioane au fost dezvoltate cu o concentrare puternică asupra îmbunătățirii mediului șoferului, a siguranței și a productivității vehiculelor, pentru a le face și mai eficiente față de modelele anterioare”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Mai prietenoase cu șoferul și mediul

Camioanele Volvo FM și FMX dispun de cabină nouă, cu stâlpi A înălțați, care oferă șoferilor până la un 1 m3 suplimentar și luminozitate crescută în interiorul cabinei. Vizibilitatea șoferului poate fi îmbunătățită și mai mult, prin adăugarea unei camere video pe partea pasagerului.
Alte actualizări importante includ noua interfață pentru șofer și farurile adaptive, ca dotare opțională, pentru creșterea siguranței, pe modelele Volvo FH și FH16. Noile Volvo FH și FM pot fi personalizate și pentru reduceri ale consumului de combustibil și ale emisiilor de CO2. „Suntem mândri de această investiție majoră în modelele noi, care vor contribui atât la creșterea siguranței pe șosele, cât și la reducerea impactului asupra mediului”, comentează Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.
Noile Volvo FH, FM și FMX au fost dezvoltate, de asemenea, pentru lanțuri cinematice electrificate, cu începerea producției în 2022. „Tranziția clienților noștri către transporturi independente de combustibili fosili, în viitor, va fi fără întreruperi, putând continua să își conducă modele Volvo preferate”, spune Roger Alm.
Camioanele vor fi, inițial, asamblate în cadrul facilităților de producție Volvo de la Goteborg/Suedia, Ghent/Belgia și Kaluga/Rusia. Fabrica de asamblare de la Tuve, Goteborg, este prima care demarează producția, în martie 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare