Guvernul indian a fost sfătuit să continue să impună taxe antidumping asupra anvelopelor noi din China pentru încă trei ani, pe baza constatărilor unei analize recent efectuate.

Taxele, impuse inițial în 2017, acoperă importurile de anvelope radiale pneumatice noi, cu sau fără camere și/sau clapete din cauciuc (inclusiv anvelope fără cameră) cu codul diametrului nominal al jantei peste 16 inch, utilizate pentru camioane și autobuze.

În anunțul concluziilor sale finale, Direcția Generală a Remediilor Comerciale din India (DGTR) a declarat că există „dovezi pozitive ale probabilității de dumping și de prejudiciu dacă va înceta aplicarea taxelor antidumping existente”.

Drept urmare, agenția a recomandat guvernului să continue cu taxele vamale de 452,33 USD/tonă pentru toate importurile de bunuri în cauză pentru o perioadă suplimentară de trei ani.

Evaluarea a fost lansată în mai, la o petiție a Asociației locale a producătorilor de anvelope pentru automobile (ATMA), în numele Apollo Tires, JK Tire Industries și MRF. Alți producători autohtoni, cum ar fi Birla Tyres, Bridgestone India, Continental India, Michelin India și Ceat, nu au participat la revizuire.

Producția companiilor solicitante reprezintă mai mult de 50% din producția indiană.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare