Pe lângă lipsa cipurilor, industria auto ar putea fi efectată de noi lacune în aprovizionarea cu piese. Reducerea aprovizionării cu gaze a Europei din Rusia poate duce în curând la o criză a sticlei, un material esențial pentru producția de vehicule şi nu numai.

Potrivit unui articol din The Wall Street Journal, Volkswagen acumulează deja rezerve și își umple depozitele cu parbrize în vederea posibilului colaps al producției. Potrivit directorului strategic al Audi, „o posibilă întrerupere a gazului în Germania ar putea provoca o altă criză a pieselor”, relatează hvg.hu.

Industriile specializate în producția de sticlă – fie că este vorba de companii auto, de construcții sau de tehnologie – sunt printre cele mai mari consumatoare de energie din Uniunea Europeană și necesită cantități enorme de gaz pentru a funcționa la capacitate maximă.

Ca urmare, industria auto nu este singura dependentă de sticlă, expusă unei posibile crize. Berăria germană Veltins, de exemplu, încearcă să se pregătească, achiziţionând 50 de milioane de sticle de sticlă – ceea ce echivalează cu un inventar de un an – și închiriind noi depozite.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare