Războiul din Ucraina a afectat grav nu numai furnizorii de autovehicule de acolo, ci și fabricile BMW, Audi și MAN din Bavaria, care vor opri o mare parte a producției în zilele următoare. Principala problemă este că fabricile ucrainene nu pot livra cabluri.

De luni, 7 martie, liniile de asamblare ale fabricii centrale BMW din München și ale celei mai mari fabrici din Europa din Dingolfingen vor fi închise. Grupul a anunțat reducerea programului de lucru la fabrici săptămâna aceasta, dar nu s-au oferit informații despre numărul angajaților afectați.

La uzina Audi din Ingolstadt, două din cele trei linii de producție vor fi închise de luni, 7 martie, inițial timp de două săptămâni, până pe 18 martie. O mare parte din producție se va opri și în Neckarsulm, de luni, 7 martie. În total, peste 10.000 de angajați vor fi afectați, a anunțat compania.

Producția la fabrica principală MAN din München va continua cu restricții stricte pentru încă o săptămână, dar va fi oprită complet din 14 martie – din nou – din cauza lipsei cablajelor. Acest lucru afectează aproximativ 3.500 de angajați. Vor exista restricții și la uzina de motoare din Nürnberg.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare