Asociația Federală de Ambalaje din Lemn, Paleți, Ambalaje de Export (HPE) avertizează asupra unei întreruperi de aprovizionare pe scară largă, având în vedere prețurile ridicate ale energiei.

Asociația Federală de Ambalaje din Lemn, Paleți, Ambalaje de Export (HPE) cere guvernului federal impunerea unui plafon pentru prețul energiei electrice pentru companiile mijlocii. „Numeroase companii nu mai pot încheia noi contracte pentru energie electrică și gaze și nici măcar nu există oferte de contracte. Acest lucru obligă companiile să cumpere energie electrică pe piața spot, unde bariera de un euro pe kilowatt-oră a fost ruptă de mult”, a tras un semnal de alarmă HPE într-o scrisoare către Ministerul Federal al Economiei.

Plafonarea energiei electrice anunțată ca parte a celui de-al treilea pachet de ajutor este salutată de HPE. Cu toate acestea, asociația solicită acum o implementare rapidă, practică, de care companiile mijlocii să beneficieze rapid.

În caz contrar, există riscul unei întreruperi la scară largă a aprovizionării cu ambalaje din lemn, cu efecte vizibile asupra întregii economii germane și asupra ofertei către populație, avertizează HPE. Companiile mijlocii și cele mari din sectoare cheie, cum ar fi comerțul alimentar, chimia, industria vehiculelor, ingineria mecanică și instalații depind de paleți, lăzi, ambalaje de export, tamburi de cablu și frânghie.

Piața europaleților a fost tensionată de la izbucnirea războiului din Ucraina, deși prețurile au scăzut din nou sub pragul de 20 de euro la sfârșitul verii. În special, paleții uzați din clasele A și B au fost în ultimul timp rari și adesea la preţ similar cu mărfurile noi, relatează platforma de achiziții Pacurion, citată de Verkehrsrundschau.de. Conform prognozei de preț pentru septembrie, prețurile pentru paleți noi și clasa A sunt în jur de 16,95 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare