Camera de Comerț italo-germană a prezentat luna trecută rezultatele unui sondaj privind raportarea companiilor germane la Italia pentru anul 2023. Referitor la remodelarea lanțului de aprovizionare, 70% dintre cei intervievați declară că au început sau au planificat căutarea de noi furnizori, urmând noul scenariu internațional. Mai mult, 20% declară că au început sau finalizat căutarea de noi locații de producție și 23% le-au planificat deja. Aproximativ 70% dintre companiile chestionate declară că privesc mai ales către Italia în căutarea de noi furnizori. Acesta este cel mai mare procent, urmat de cele alocate Zonei Euro (50%) și Germaniei însăși (25%).

În ceea ce privește prezentul, prima jumătate a anului 2022 arată rezultate pozitive pentru fluxurile comerciale dintre Italia și Germania. Istat a înregistrat o creștere de 23,5% în această perioadă, ducând valoarea comerțului la 85,9 miliarde de euro. Au crescut atât exporturile către Germania (39,6 miliarde de euro, + 18,8%), cât și importurile (46,3 miliarde de euro, + 27,8%).

Datele actuale și previziunile privind relocarea furnizorilor și activităților arată că sunt, prin urmare, favorabile Italiei, inclusiv sistemului său de transport și logistică. Cu toate acestea, potrivit Trasporto Europa, este necesar să se rezolve problema tranzitului de mărfuri de-a lungul axei Brenner, care este din ce în ce mai frânat de politicile Austriei. Aceasta este una dintre prioritățile pe care președintele Conftrasporto, Paolo Uggè, o pune în atenția noului guvern.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut