Asociația de transport și logistică din Polonia (TLP) i-a cerut premierului Mateusz Morawiecki și ministrului Infrastructurii Andrzej Adamczyk sprijin pentru transportul rutier polonez în momentul critic al industriei: intrarea în vigoare la 2 februarie 2022 a celei de-a doua părți a Pachetului Mobilitate (PM).

Asociaţia atrage atenţia că PM și modificările legislaţiei poloneze privind regulile de remunerare a șoferilor atrag o creștere bruscă a costurilor cu forța de muncă de 20-40%, în funcție de tipul de transport efectuat și de organizarea activităţii şi a remuneraţiei. În plus, PM include o serie de soluții care creează bariere discriminatorii pentru transportatorii din așa-numitele țări periferice ale UE, care includ și companiile de transport poloneze.

Prin urmare, TLP îi propune guvernului să răspundă PM al UE cu un pachet adaptat transportului rutier polonez, notează truckfocus.pl. Un astfel de sprijin ar minimiza efectele negative ale noilor reglementări și ar permite companiilor de transport poloneze să se adapteze treptat la noua situație.

Potrivit TLP, pachetul ar trebui să conțină 7 soluții:

  1. Reducerea contribuțiilor la asigurările sociale cu 1.000 PLN pe lună(circa 220 euro),timp de un an
  2. Scutirea de la plata taxelor publice înprimele3 luni după introducerea noilor reguli de remunerare
  3. Adoptarea unei rate uniforme a diurnei externede 60 EUR
  4. Creșterea cuantumului diurnelor și sumelor forfetare cu80 PLN(17,6 euro), respectiv cu 120 PLN (26,4 euro) pentru șoferii din transport intern
  5. Introducerea unor mecanisme de limitare a folosirii neautorizate a concediilor medicale
  6. Crearea unui fond profesional în transportul rutier
  7. Sprijin pentru transportul rutier polonez în adaptarea la provocările de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut