Industria transporturilor din Austria cere ajutor pentru companii. Dacă guvernul federal dorește să plafoneze prețul energiei electrice, acest lucru va oferi ușurarea necesară pentru gospodării, a declarat Alexander Klacska, președintele diviziei federale de transport și trafic din Camera Economică Federală Austriacă (WKÖ). „Dar, în același timp, avem nevoie de ușurarea poverilor şi pentru companii, în special cele de transport, care simt în fiecare zi creșterea prețurilor la energie la benzinărie.” Situația se înrăutățește din ce în ce mai mult. Chiar și situația aprovizionării a devenit critică și multe benzinării rămân fără motorină.

Prin urmare, Klacska a cerut guvernului să implementeze acum măsurile anunțate. „Avem nevoie de subvenția pentru costul energiei anunțată în iunie cât mai curând posibil și ar trebui, în sfârșit, să ne gândim la reducerea taxei pe petrolul mineral la nivelul minim european”, spune Klacska. În cele din urmă, o comparație actuală a costului combustibilului arată că reducerea la rezervor germană funcționează foarte bine și combustibilul este în prezent semnificativ mai ieftin decât în ​​Austria. „Industria transporturilor are costuri enorme, iar odată cu introducerea planificată a prețurilor CO2 în octombrie, există riscul unei viitoare creșteri a costurilor”, a avertizat președintele Klacska. „Așadar, acum avem nevoie de măsuri care să ajungă efectiv la companii.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare