Îngrijorările cresc cu privire la faptul că o epidemie de coronavirus în orașul-port chinez Ningbo ar putea duce la o nouă congestie logistică. Maersk a remarcat deja că trei din cinci terminale de containere din Ningbo se învecinează cu districtul Beilun, partea din oraș în care 23 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus la un producător de îmbrăcăminte.

În China, care are o politică de toleranță zero împotriva Covid-19, au fost trase o serie de semnale de alarmă. Maersk raportează că, deși sunt încă încărcate și descărcate containerele la cele trei terminale de lângă Beilun, alte restricții au fost deja impuse în zona portuară.

Compania daneză de transport de containere aminteşte de trei depozite goale în port care au fost deja complet închise. Unul dintre depozitele din port, Ningbo Bluedragon LongXing, a fost nevoit să-și înceteze complet activitățile, în timp ce numărul de intrări și ieșiri din terminale este de asemenea limitat. Restricțiile se aplică și traficului de camioane către și dinspre port.

Maersk subliniază că încă nu au fost detectate cazuri de coronavirus în port, dar în momentul în care vor apărea, ar putea urma măsuri mult mai drastice. Vara trecută, un întreg terminal de containere din Ningbo a fost închis pentru că un muncitor din port a fost testat pozitiv.

Starea actuală a lucrurilor din Xi’an, un oraș din centrul Chinei cu 13 milioane de locuitori, demonstrează că politica chineză de toleranță zero este încă în vigoare. Din cauza unui focar cu peste 1.600 de infecții, orașul a fost blocat total timp de două săptămâni, locuitorii fiind nevoiți să rămână în casă. Chiar și cumpărăturile alimentare au fost reduse, așa că poveștile despre lipsa şi trocul de alimente și medicamente au început să se răspândească în Xi’an.

Metropola chineză Yuzhou a intrat și ea în izolare după ce trei locuitori au fost testați pozitiv pentru coronavirus în ultimele zile. Yuzhou are aproximativ 1,2 milioane de locuitori. Oamenii trebuie să stea acasă, serviciile de autobuz și taxi sunt blocate, iar centrele comerciale și muzeele sunt închise.

În prezent, China are un interes suplimentar în combaterea focarelor de virus, remarcă railfreight.com. Țara se pregătește pentru Jocurile Olimpice de iarnă, care vor începe luna viitoare în Beijing.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare